CCAA 10 abril 2008. Ens queden 476 dies d'assignacions!


"a qui sap esperar, el temps li obre les portes" (proverbi xinès)


El món està a les mans d'aquells que tenen el valor de somiar
i córrer el risc de viure els seus somnis.

(Paulo Coelho)


FELIÇ 2015!

FELIÇ 2015!

"tu história podrá no tener un principio muy feliz, pero esto no te convierte en quién eres, sino en el resto de tu historia; quién tu decidas ser"

(kung fu panda 2)
dimarts, 11 de maig de 2010

" els experts"

El dissabte va sortir aquest article a la Vanguardia:
http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100508/53923803341/los-expertos-piden-que-los-ninos-adoptados-en-el-extranjero-mantengan-contactos-con-su-familia-biolo.html

Sempre és més del mateix, tothom fa estudis, tothom opina, tothom es pensa que ho sap tot.
No em sap greu que hi hagi gent que dedica els seus esforços en aquesta mena d'estudis, no em sap greu que per una vegada més l'adopció tornir a ser el punt de mira, no em sap greu el que diuen o deixen de dir, ja que tot és respectable i tots tenim el dret d'expressar-nos lliurement......, però n'estic cansada!
estic cansada de que amb el tema adoptiu tothom es cregui amb el dret de dir-nos el que hem de fer i el que és el millor pels nostres fills.

Estic tipa de que es tracti a cada persona que fa un estudi d'aquests com a "experts" en la matèria.
Experts de què???? cada un de nosaltres és expert en la seva familia i en els seus fills, perquè els coneixem i sabem perfectament com pensen i què senten, i tot i així ens equivoquem, cosa que delata que tampoc som experts en rès......
per tant, com es pot dir tan a la lleugera que una persona que potser no té ni fills, i segurament desconeix totalment el tema adoptiu, és una experta?

com sempre, barrejen tot el que poden i més, i totes les adopcions i tots els països els posen en un mateix sac, quan els que hem passat per aquesta experiència sabem que un país no té rès a veure amb l'altre.
diuen animalades com que la crisi ha frenat les adopcions..... i ells què saben?
és que els pares que ténen fills de forma biològica no en tenen per culpa de la crisi?
el que ha frenat les adopcions són les restriccions en molts països, els diners que demanen, que no té rès a veure amb la crisi. O és que hem de pensar que una familia que té uns ingressos anuals molt elevats serà millor familia que la que els té més baixos?
a on queda l'amor i l'estimació en tot això?????
el que passa és que no tothom té els requisits que demana un país en concret, i d'aquí la gran davallada.

també parla dels fracassos en les adopcions, perquè a vegades es fan massa ràpides..... per favor, que m'aclareixin la paraula ràpid, perquè jo mai he vist una adopció ràpida!

.... i no puc acabar sense mencionar el tema estrella de l'article, el lligam que hi ha d'haver amb la familia biològica.
que deixin que cada nen, quan sigui adult, fagi el que cregui més oportú, si en vol saber l'ajudarem a buscar, i si no doncs aquí no passa res!
si ens obliguésin a això, en què ens convertiríem els pares adoptius? en aquells que (i perdoneu l'expressió) només correm amb els gastos materials?

sí, aquests "estudis" que ordenen i exigeixen em posen de mal humor, en comptes de dedicar els diners en formació sobre el tema, tant per adults com menors, donar eines als mestres perquè dins les aules es visqui el tema adoptiu amb tota normalitat, es dediquen a dictaminar i sentenciar el què hem o no de fer les families adoptives.

que ens deixin fer la nostra "feina", que és la de ser pares, que del que convé als nostres fills ja ens en ocuparem nosaltres!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No me extraña que estés cabreada, es para estarlo.
ser siempre el punto de mira no gusta a nadie.
Y sabes que te digo? que tu frase que me dijiste el otro día me gusta, que yo no vy diciendo que tengo 3 hijos bios, sino que tengo 3 hijos.
Así que lo voy a poner en practica, que estas cosas me ponen de mala leche.

un besazo guapísima.
GLORIA

Anònim ha dit...

Opino el mateix que tú, soc mare i em fa vergonya sentir als "Experts" opinar i generalitzar sobre temes en els quals no es pot generalitzar. Parlem de persones no de fruites.
Petons guapa. Et llegeixo molt però mai t'havia escrit. Aquest tema m'ha tocat per això et comento.
Fins ara.

Eva