CCAA 10 abril 2008. Ens queden 476 dies d'assignacions!


"a qui sap esperar, el temps li obre les portes" (proverbi xinès)


El món està a les mans d'aquells que tenen el valor de somiar
i córrer el risc de viure els seus somnis.

(Paulo Coelho)


FELIÇ 2015!

FELIÇ 2015!

"tu história podrá no tener un principio muy feliz, pero esto no te convierte en quién eres, sino en el resto de tu historia; quién tu decidas ser"

(kung fu panda 2)
diumenge, 4 d’abril de 2010

fotografia de la setmanadoncs és d'avui, de quan el padrí i tiet de l'aina li ha donat la mona......
aquest any volíem que fos una mica diferent, però ella va deixar molt clar un any més que volia una mona amb la kitty, així que el padrí ha fet el que la seva fillola volia, i un any més la kitty ha estat l'escollida per aquest dia.
I com no podia ser d'una altra manera i sense faltar a la tradició, la mona porta 4 ous de xocolata, el mateix número que anys té l'aina.

BONA PASQUA A TOTS!


PETIT APUNT D'AQUESTA TRADICIÓ

La mona de Pasqua és molt tradicional a Catalunya, València i Múrcia. Al segle XVIII ja era l’obsequi clàssic del padrí als seus fillols, i el número d’ous que tenia la mona corresponia a l’edat del nen fins a arribar als 12 anys. En aquest moment, potser com a punt final d’aquests obsequis el número d’ous era de 13. Antigament, la mona de Pasqua era coneguda com a coca de Pasqua.

La mona és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències ja per fi s’han acabat.

És a mitjans del segle XIX quan les mones perdent tota la seva senzillesa i la seva presentació es torna més complicada i més sofisticada.

Avui en dia no queda gaire clar l’origen de la paraula mona, el que si podem afirmar es que prové de la paraula munna, que en àrab vol dir regal, i era i encara és el regal del padrí el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida i que el fillol anava directament a recollir-la a casa del seu padrí després de la missa. La mona servia per a postra per a tota la família i també era costum en alguns llocs que el nen recités un vers.

El que encara és conserva de les mones originals és l’ou, avui en dia de xocolata, i això es deu al seu simbolisme, l’ou de les mones representa el principi de la vida.

Les mones d’avui en dia no s’assemblen gens a les de fa un segle, el que si podem dir i assegurar, és que la mona de Pasqua és una de les tradicions més arrelades a la nostra cultura i de les que més a perdurat a tot arreu de Catalunya.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt divertida amb la seva mona.
És un encant de criatura.

ANNA

Roser ha dit...

Que guapa l' Aina i quina bona pinta que té la Mona.....
Segur que vau disfrutar molt d' aquest dia.
un petonet