CCAA 10 abril 2008. Ens queden 476 dies d'assignacions!


"a qui sap esperar, el temps li obre les portes" (proverbi xinès)


El món està a les mans d'aquells que tenen el valor de somiar
i córrer el risc de viure els seus somnis.

(Paulo Coelho)


FELIÇ 2015!

FELIÇ 2015!

"tu história podrá no tener un principio muy feliz, pero esto no te convierte en quién eres, sino en el resto de tu historia; quién tu decidas ser"

(kung fu panda 2)
dijous, 2 de juliol de 2009

la notícia que ha sortit per Tele 5

avui m'he llevat més o menys com sempre, amb la rutina de sempre, però després de deixar a l'aina a la guarde m'ha passat una cosa que per sort no passa sempre.
De tant en tant et trobes amb alguna persona d'aquelles que a vegades fan veure que no et veuen i la veritat és que s'agraeeix, i quan es dirigeixen a tu és per deixar-te anar alguna ximpleria o és que es volen enterar d'alguna cosa que ni els hi va ni els hi vé.
doncs quasi sense dir ni bon dia em diu:

-vas veure la notícia de tele 5? que fort!
al que jo li dic, no, què passa?
-de veritat que no ho saps? ..... i segueix ...... tu estàs segura que la teva filla no és robada?

a mi em sembla que m'ha sortit l'instint aquell amagat que tots portem a dins, i us juro que no sé el que li hauria dit, però he pensat sílvia, calma't, així que he respirat fons me l'he mirat fixament i li dic:
tu saps què és el finnding adds?
li canvia la cara i evidentment em diu, NO.
doncs jo sí, i no només tinc a casa el finnding adds sinó que tinc el diàri original on surt la foto de l'aina en el moment que es va publicar.
després d'explicar-li per sobre què vol dir aquesta paraula quin ni tan sols sabia que existía li dic.....
tu no creus que si veus la foto dels fills que has tingut penjada a un diari, i te'ls han "robat" no els reclamaries?????
apa, fins una altra!!!!!!

el tema ja no és la poca educació ni la falta de tacte de la gent, el problema és que a vegades es donen notícies que no sé fins a quin punt han estat contrastades.
evidentment que desconeixem moltes coses i de quina manera es fan, però a xina, quan un menor és abandonat la seva foto surt durant varis mesos als diaris locals demanant si surten parents pròxims. Si durant aquests mesos, ningú reclama als infants doncs aquests pasen a l'adopció.
per tant, sembla una mica incongruent pensar que roben als nens per publicar-os després en un diari oi????
a més a més no ho fan ni una ni dues vegades, ja que he pogut comprovar que en el diari on surt l'aina, hi ha la filla d'uns amics i que casualment no és el mateix diari que teníen ells.
Amb això vull dir que està demostrat que surten més d'una vegada.
en fi, que la polèmica torna a estar servida i no em vull ni imaginar què deu pensar un nen quan sent aquesta notícia per la tv.

aquí us deixo la notícia en qüestió:

Unas 80 bebés de la provincia de Guizhou (suroeste de China) fueron confiscadas por autoridades de planificación familiar a padres que violaron la política del hijo único en los últimos ocho años y dadas en adopción a familias de otros países, entre ellos España, informó hoy la prensa independiente china.

El caso, destapado por el diario "Nanfang Dushibao" ("Southern Metropolis News"), afecta a familias del distrito de Zhenyuan en la citada provincia, una de las más pobres del país, y también a familias adoptantes de EEUU, Bélgica y otros países europeos.

Al parecer, las niñas pertenecen a familias que violaron la "política del hijo único" y no pudieron hacer frente a la multa que debían pagar por tener otro vástago (unos 2.900 dólares, equivalentes a unos 2.000 euros).

Las autoridades locales de planificación familiar falsificaron la documentación, para presentar a las niñas como huérfanas, y las insertaron en el sistema de adopción internacional por el que llegaron a familias extranjeras y por lo que cobraban tasas de unos 3.000 dólares (2.100 euros).

Las sospechas surgieron cuando se descubrió un fuerte aumento de las adopciones en el orfanato local entre 2003 y 2005, un descenso posterior (cuando se inició una campaña policial contra el tráfico de niños a nivel nacional) y un aumento nuevamente en 2007.

Shi Guangying, uno de los responsables de las confiscaciones, aseguró al diario "South China Morning Post" que la entrega de niñas al orfanato como huérfanas pese a no serlo era "una política del distrito cuando los padres no pagaran las multas".

Las familias rurales chinas, en general, sólo pueden tener un segundo hijo si el primero es una niña, aunque la normativa contempla varias excepciones y distintas enmiendas locales.

España es uno de los países que más niños chinos -sobre todo niñas- adoptan, sólo tras EEUU, aunque en los últimos años el aumento de las exigencias de China incrementó el tiempo de tramitación, reduciendo la cantidad de adopciones.

4 comentaris:

Bet ha dit...

Tant per una banda com per l'altra, els n'engaltaria una de bona!!
A la coneguda aquesta que té la sensibilitat allà on l'esquena perd el seu nom -i encara bo que no anaves amb la nena!!!-, i als de Tele5 per no donar més informació...

És tot molt complicat, i estic segura que els casos de robatoris de nens, o drames pitjors n'hi ha al món... el més preocupant és l'alarma social, la desinformació i la morbositat...

Abraçadetes
Bet

marta ha dit...

És que hi ha gent que va de molt assebentat de tot... Mare meva!!! Molt bé te n'has sortit.
Coses d'aquestes ens n'haurem de trobar tantes, com si els hem comprat, com perquè tardem tan si els pobrets es moren de gana...
Per favor!!!
Així m'agrada Sílvia que es demostri que davant de tot som mares, però Súpermares i ben preparades per defensar a tort i a dret als nostres peques i la seva història...

Un petó

Anna ha dit...

Massa gent li encanta parlar de coses que no té ni idea. Me'n recordo quan esperàvem la Laura que m'havien arribat a dir que gent que feia menys que havien presentat l'expedient ja havien anat a buscar-la. I jo els explicava lo de la data del registre o preguntava si era de passatge verd i em deien no no!!! que us estan enganyant que no triguen tant. Doncs com això amb tantes i tantes coses. Jo hi ha dies que gasto energia per aclarir les coses i altres dies que penso...ja t'ho faràs!!!!!!!!!!!!!!!!

Roser ha dit...

La veritatr es molt fort que noticíes com aquestes surten a les noticies, les diuen i ja están, que cadascú opini....
Segurament que siq ue hi han nenes que els robe, pero no nomès a Xina sinó a tot el món, per desgracia es un negoci....però puc dir segura que nosaltres estem molt tranquils respecte a la procedencia de les nostres filles, tal i dius Silvia ens respalda el Filding adds i aixó té més valor que qualsevol noticia sensacionalista a Xina o on sigui....
Petonets
Roser