CCAA 10 abril 2008. Ens queden 476 dies d'assignacions!


"a qui sap esperar, el temps li obre les portes" (proverbi xinès)


El món està a les mans d'aquells que tenen el valor de somiar
i córrer el risc de viure els seus somnis.

(Paulo Coelho)


FELIÇ 2015!

FELIÇ 2015!

"tu história podrá no tener un principio muy feliz, pero esto no te convierte en quién eres, sino en el resto de tu historia; quién tu decidas ser"

(kung fu panda 2)
dimarts, 10 de març de 2009

el "DRET" a triar escoladesprés d'alguns anys de sentir a parlar a molts pares a l'hora de "triar" escola, ens arriba el torn a nosaltres........el temps sempre s'ocupa de recordar-nos que els anys de l'aina se'ns escapen ràpidament de les mans.......

com aquell que no vol la cosa, fa dos dies que li veiem la carona per primera vegada, i ja estem inmersos de plè en el món escolar...... aquest món que realment marcarà i influirà en bona part, una important etapa de la seva vida.

Segons la llei, tenim el "dret" a triar escola, però no és veritat......i això em supera....
no m'agrada que m'enganyin i encara menys que algú decideixi sobre el futur de la meva filla.
Sempre ens diuen que la responsabilitat de qualsevol cosa relacionada amb els nostres fills és nostra, dels pares, i així és com ha de ser......
perquè aleshores no puc decidir l'escola que crec que anirà millor per l'aina?
evidentment que nosaltres triarem quines són les millors opcions, altre cosa serà que aquestes opcions siguin les escollides pels punts que tenim...... fet que ens pot portar de dret cap a la última opció, la que no volem.
Amb això no vull dir que unes escoles siguin millors que d'altres, només dic que per nosaltres hi ha unes prioritats, independentment de si són les millors o no, que si que ho són per nosaltres, evidentment.
...però per gustos els colors oi?????

Les diferencies que tenim els ciutadans de Catalunya davant aquesta mesura crec que són del tot diferents segons el lloc on visquem.
Amb 3 anyets acabats de fer, els nostres fills ja puntuen per entrar o no a l'escola desitjada, i aquests punts seran l'inici d'una llarga durada en el centre.
D'entrada ens diuen que el principal i més important és tenir germans al centre, això vol dir d'entrada uns 30 o 40 punts si no vaig errada......
......i jo em pregunto.......germans????? però algun cop algú ha de ser el primer oi??????

si vius en una gran ciutat les opcions reals de poder entrar a l'escola escollida són més, que si vius en un poble...... m'explico......
en una ciutat les escoles s'agrupen per zones..... com més a prop vius del centre en qüestió, més punts téns per poder-hi accedir i la gent es reparteix molt més.
però què passa en un poble, per gran que sigui????? doncs que estem en el que es denomina ZONA ÚNICA, amb el que em pot tocar una escola que estigui a 30 minuts caminant de casa, i no suma punts viure al costat d'una altra que tingui al costat.

però el que em supera del tot, no són aquestes diferències en sí, sinó el fet de que jo com a mare no pugui decidir sobre quina és l'educació que vull que rebi l'aina, no m'agrada que me la imposin.
Crec que és una decisió prou important per poder-la meditar amb calma i nosaltres, els pares, poder decidir quina volem i quina no.

ja no entraré en el debat de si les públiques, les concertades, les privades...... això són opcions molt respectables i molt personals en les que crec que totes són bones si els pares creiem que cada una d'aquestes opcions, és la millor per als nostres fills....
només demano escollir, escollir de cor, amb una decisió ferma i meditada en la que si alguna cosa no va bé sigui jo la responsable d'haver triat per aquest camí i no per un altre......

les opinions són molt diverses......escoltes de tot, i una experiència positiva en un lloc és negativa en un altre i a l'inversa....
hi ha els amics que ja han passat per això que recorden amb nerviosisme el que els va tocar passar quan va ser el seu moment, i els que ja no ho recorden....., i que frívolament et diuen que és el que hi ha.....és curiós, però molts d'aquests són dels que finalment la seva filla o fill van poder entrar al centre que desitjàven......
suposo que opinar quan tu has aconseguit el que volies és més fàcil oi????.... no ho sé.....

què ens queda??????
esperar que arrivi el dia 23 de març, fer la preinscripció i esperar que tot acabi bé....
què més podem fer????????

10 comentaris:

Laura ha dit...

jo no és que defensi el sistema perquè ja de per si, soc una mica anti-sistema... però també entenc que si tothom creu que la escola ideal pel seu fill/a és X... és normal que hagin de fer alguna cosa per valorar qui pot entrar a X i qui no... ja que la sobresaturació tampoc seria bona, no?
perquè dono per sobreentès que es fa això perquè tothom escull unes escoles en concret...
jo aquest problema no el tindré... i potser per això em sona una mica a xino quan en sento a parlar ja que al meu poble només hi ha una escola pública, només som 2000 habitants, i aquests tenim preferència... cosa lògica per altra banda... ja que tinc entès que hi ha nens d'altres pobles que volen accedir a aquesta.
Laura.

Elén ha dit...

A mi me pasa igual que a Laura, vivo en un pueblo de unos 3000 habitantes, y sólo hay un colegio, además pequeñajo y lleno de barracones -llevan como ocho o doce años diciendo que van a hacer uno más grande-.
Sólo los niños de infantil van a aulas con paredes, el resto, barracón tras barracón.
Pero como sólo hay un colegio... pues no se puede elegir, es el que toca "i prou".
He oído a muchos padres quejarse de los puntos, también de los fraudes que se hacen para acceder al colegio y la verdad es que es complicado.
Aquí, además del colegio público, hay uno privado en la ciudad de al lado y unos cuantos ingleses, franceses y creo que hasta noruegos. Que serían una opción muy buena, por el bilingüismo, pero carísimos, además, también hay que tener o enchufe o puntos.
Ya nos seguirás contando si has tenido suerte.
un beso
Elén

Isabel ha dit...

Bueno Sílvia, nosaltres ja saps vivim a una ciutat bastant grant i a més sobresaturada de població. Tinc clar quina es l'escola que vull per a la Leire i tinc l'esperança que ens toqui, es pública i tothom esta molt content i ens han parlat molt bé així que ho intentarem. Demà anem a les portes obertes de les dues escoles que ens interessen i el 23 a la pre-inscripció. Després ens encomanarem a qui faci falta a veure si tenim sort, i no t'amoinis fins que no arribi el moment d'amoinar-se. Segur que tens sort i aganfan a l'Aina en la escola que t'agrada i sino aleshores t'indignes pero no abans de temps, no creus.
Isabel

itzi ha dit...

Hola

Nosotros tenemos la mísma situación que elén, sólo tenemos un colegio en el pueblo (300 y pico habitantes). Pero amigos nuestros se encuentran con tonterías de esas de los puntos. Madre mía! Están desquiciados porque lo que dice silvia. Te puntúa tener hermanos en el centro, pero no el hecho de vivir al lado. No me entra en la cabeza!!!
Está claro que todos los nenes no pueden ir al mismo cole, pero la forma que tienen de selección es de lo peor.
En fin, que ánimo y a cruzar los dedos para que le salga plaza en el que os gusta.

besitosssss


itzi

Anònim ha dit...

Doncs nosaltrs vam treure el penúltim número del bombo, jeje, i per tant vam anar a parar a una escola que no hagues triat mai a la vida. No tenia res en contra de l´escola, peo era una macroescola de 3 línies i entre moltes d´altres coses doncs m´agradava una escola que fos més petita, més familiar, amb tot el ue això comporta. Dáltra banda cada matí, hem d´agafar el bus tres quarts d´hora abans i despr´s pujar 4 travessies a peu amb tot el comporta fer això amb un nen de 3 anys.

Bé doncs ja sóm al tercer trimestre i finalmnt com que m´he tingt que adaptar, doncs també he arribat a la conlusió que poder el més importat no és l´escola en sí, sinó el mestre que et toca. I en aquest sentit estem molt contets, amb la mestra de l´Aril. Ella surt molt contenta lo qual també es important per nosaltrs i apren moltes coses.

Un altre tema diferent és que si a Catalunya (i totes les grns ciutats de la resta ´Espanya) sóm país d´acollida, lo qual em sembla molt be, el govern s´hauria d´ donar compte que la població ha crescut i en aquests moments tenim molt déficit de plces escolars, lo qual es tradueix a que no es veritat que tu puguis triar escola pel teu fill, despens d´un bombo, d´un sorteig, lo qul no em sembla gens correcte.

Bé, als que trieu auest any, us desitjo molta sort en la lotería

Petonets, Fina

Juli ha dit...

Hola,

También me desquicia esa forma de decidir cole para nuestros hijos.
Nosotros vivimos en Barna ciudad y si que puntúa la cercanía al cole, pero es que todos los que viven cerca tienen los mismos puntos y por supuesto no hay tantas plazas para todos (¿cómo ha de decidirse?, no sé).

Tenemos 2 niños y sufrimos esta búsqueda hace 2 años y no nos salió la primera opción que escogimos y tuvimos que pasar por la incertidumbre de esperar qué pasaría con la 2da opción. Entramos en la 2da opción y estamos contentos, pero ¿y si no nos hubiera gustado?.

Ahora tenemos que matricular a la peque pero ya está resuelto por tener a su hermano dentro, pero veo las inquietudes de mis amigas que ahora viven lo que yo hace 2 años.

Bueno que tengas suerte y te den la opción que más te agrade.

Eli ha dit...

Aixx noieta, és un moment molt neguitós per tots els pares, que nassos! és el futur del teu fill i tot i que sempre tot es pot canviar no és una decisió que es pugui prendre a la lleugera. El fet d'elaborar la llista amb les opcions és com un mal de panxa. Jo també espero que aconseguiu allà on voleu...de tot cor....

mil petonets

Anna ha dit...

Hola Silvia!
veig que esteu com nosaltres l'any passat. Realment és molt dur, jo ho vaig passar fatal. Vam tenir un número de desempat dels pitjors de Catalunya i vam anar a parar a la quarta opció. Estem contents amb l'escola però anar a parar a una escola que ni t'havies plantejat, quan és una decisió molt important pel futur del teu fill, fa ràbia.

M'emprenya que l'Administració posi tantes normes però al final estigui ple de gent fent trampes (això és bestial aquí a ciutat, haurieu de veure les oficines del padró), i mai passa res...tothom sap les trampes i cada any passa.... Jo estic segura que molts dels nens que estan al col·legi que jo volia que anés la Laura no viuen al barri, jo visc a 2 minuts i vam quedar el número 74 de 75 sol·licituds en una escola on entraven 50 nens.
Et puc donar un consell Silvia? Estratègia, és importantíssim!! jo l'any passat vaig anar de pardilla. Presenta la sol·licitud cap al final...i intenta saber com van de sol·licituds i intenta posar de 2a opció una que hi vegis possibilitats que tingui vacants, perquè si a la primera opció no entra, te n'aniràs de pet cap avall.....com nosaltres.
Això que deies dels aventatges de la ciutat, tinc un amic que el seu fill no ha entrat a cap escola ni a P3 ni a P4....segueix a la guarderia. A la guarderia que va el seu fill hi ha 25 nens que no tenen escola encara. Nens de Bcn y d'Hospitalet de Llobregat....Ara els tenen per corbata...a veure si a p5 aconsegueixen plaça. Una cosa increíble!!!

ester ha dit...

Te entiendo perfectamente, cada uno deberia ser libre para poder elegir el cole que qiere para sus hijos. Si te sirve de consuelo cuando yo pase del cole al instituto fue puro trauma, ya que yo queria ir a otro (estaban uno al lado del otro) pero me toco el que más mala fama tenía...y menos mal que em toco ese!!! al final te das cuenta que los profesoresn si son buenos da igual elcole que sea.

Estoy feliz de que me tocará el instituto ese y no el que yo elegí, porque a l larga ves que tu esfuerzo y tus ganas superan cualquier cosa...compañeros buenos y profesores excelentes...con esto te quiero transmitir que aunque al principio pensemos que lo que nos ha tocado es horrible...luego puede ser lo mejor.

Un besito fuerte y ya nos contarás.

EStser.

http://enunbosquedelachina.spaces.live.com/

Anònim ha dit...

bon comencament